Kraljevski pingvini

Najveća svjetska kolonija kraljevskih pingvina smanjila se za gotovo 90 posto od 1980-ih, pokazuju istraživanja,
a prenosi BBC.

Zračne i satelitske snimke pokazuju da je broj parova pingvina pao 88 posto u zadnja tri desetljeća, navodi se u tekstu objavljenome u listu Antartic Science.

Kolonija obitava nenaseljen francuski otok Ile aux Cochons između Afrike i Antartike u Indijskom oceanu.

Istraživači kažu da nema jasnog razloga za pad njihove populacije.
Kraljevski pingvini

Ova fotografija snimljena 1982. godine i objavljena 30. srpnja 2018. od strane francuskog Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja (CNRS - Centre national de la recherche scientifique) pokazuje koloniju kralja pingvin oko dva milijuna kraljevskih pingvina na Ile aux Cochon, dio Frances Iles Crozet arhipelaga, smješten na otprilike pola puta između južnog vrha Afrike i Antarktike

List piše da je prema fotografijama snimljenima 2015. i 2017. ostalo samo 60.000 parova, u odnosu prema pola milijuna zabilježenih u prijašnjim snimanjima tijekom 1980-ih.

Drugi po veličini nakon carskih pingvina, kraljevski pingvini razmnožavaju se na umjerenijoj klimi na otocima sjeverno od antartičke obale.

U istraživanjima objavljenim u veljači navodi se da bi neke ptičje populacije mogle biti ugrožene klimatskim promjenama.