Čudni zvukovi
Neobjašnjiv zvuk najviše su čuli žitelji Zvezdare, Karaburme, Mirijeva i Vračara. Opisivali su ga kao zvuk gonga, prenosi RTS.
Beograđani su na društvenim mrežama napisali da ih podseća na tutnjanje ili čak udaranje i da je trajalo svega tri minuta.
Bio sam u kupatilui nakon tuširanja i čuo sam vani nešto smiješno. Bila je prohladna noć pa nisam otvorio prozor da dalje istražujem.
Otprilike 5 minuta kasnije primijetio sam kako smiješni zvuk mijenja visinu kao da je efekt zbora. Izvadio sam telefon i počeo snimati. Uhvatio sam samo posljednji dio, ali buka je trajala dobrih 6 ili 7 minuta.
U ovom videozapisu učinak zbora jedva je primjetan, ali ono što možete čuti su pojedinačne trube/flaute koje ulaze i izlaze. Ako je ovo šala, netko je imao prilično pojačalo jer je ovo okruživalo moj grad Port Coquitlam.
Danas je drugi put da odjekuju ovi zvukovi mlaznih motora. Čudno je jer zračna luka nije u blizini moje lokacije, a avioni koji ovdje lete uvijek su dovoljno visoko da ne stvaraju toliko buke.
Ovaj put slučajno sam vidio neki dim i novi zvuk koji prati zvukove motora. Nalazim se u Iaşiju, Rumunjska, a zadnji put kad sam čuo ove zvukove mlaznjaka, prije nekoliko godina, ovdje sam objavio i isječak [26. lipnja 2014.].
Bok ljudi! Stvarno mi treba vaše stajalište o toj čudnoj buci. Nije bilo ni traga zrakoplovu ili helikopteru, ni vjetru, ni eksploziji, ni asteroidu.Ona ističe da je najbliža zračna luka udaljena 16 km od njenog grada i da nije funkcionirala od 2014. Nitko nije čuo ništa ni iz područja gradskog kamenoloma.
Zvuk je bio dovoljno bizaran da zapazi efekte koje je tada vidjela i osjetila:
Čudna stvar u vezi buke je da je ona [to] išla ravno naprijed i vraćala se, ali se nije uzdizala ... i više od toga, zvuk je bio toliko snažan kao da ste mogli osjetiti vibracije, kao kad ste stajali pored zvučnika.
Komentar: 20. travnja ove godine korisnik YouTubea 'Dumitru Daniela' objavila je slične snimke čudnih zvukova koje je čula na nebu Tulcea u Rumunjskoj, oko 300 km udaljenom od Iasija: