Izzy Cook i Heather du Plessis-Allan
© Snimka zaslona/1 Vijesti, Facebook/Heather du Plessis-Allan DriveIzzy Cook (lijevo) i novinarka Heather du Plessis-Allan (desno)
Izzy Cook, wannabe Greta Thunberg s Novog Zelanda, dala je neki dan intervju za radio i razgovor je bio jednostavno presmiješan.

Cook se žalila da ljudi ne bi trebali letjeti na odmor ako im je doista stalo do planeta. Voditeljica intervjua je zatim savršeno pripremila Izzy za najepskiju samodopadnost koju ste ikada čuli.


Voditeljica: Smijem li ići na Fidži, je li to potrebno?

Cook: U trenutnoj klimatskoj krizi, mislim da to nije potrebno.

Voditeljica: Kada si se ti posljednji put vozila u avionu?

Cook: Mmm, nisam sigurna možda prije nekoliko mjeseci, da budem iskrena.

Voditeljica: Gdje si putovala?

Cook: Fiji...
Voditeljica je tako šokirana! To je bilo apsolutno je smiješno!

VI ne biste trebali smjeli letjeti na Fidži bez posebne dozvole zbog klimatske krize. Ali ova aktivistica je upravo odletjela tamo i to je sasvim u redu jer radi nešto u vezi s klimatskom krizom.

Sviđa mi se što ova voditeljica, koja očito donekle promovira propagandu globalnog zatopljenja, a ipak ne može a da se ne naruga Cookinom odgovoru na pitanje nakon što se savladala od smijeha.
Voditeljica: Izzy! Zar te nije briga za klimu Izzy?!

Cook: Naravno da me briga za klimu!

Voditeljica: Nedovoljno! Otišla si na Fidži! Otišla si na Fidži - hehehehehe! Izzy! Ma daj! Jesi ozbiljna?! Hahahahahahaha! Jesi li ti ozbiljna Izzy?! Hahahaha!
Odatle postaje samo gore.

Njezino se licemjerje i dalje razotkriva, a ona se opravdava. Nije joj neugodno što su njezini roditelji to učinili planetu. Nije uzrujana što su otišli na put. Ona se dobro zabavila.

Sve je to zapravo radi o tome da se kontrolira ono što VI radite.