Komentar: Donosimo prijevod izvrsnog članka gđe. Laure Knight-Jadczyk, treći dio iz popularne serije Kometi i katastrofe.
Članak (i serija) je napisan još daleke 2008. godine, ali tematika serije je obavezno štivo za svaku osobu u potrazi za istinom.
Laura nas (uz pomoć ostalih vrhunskih znanstvenika i knjiga koje su napisali) kroz ovu seriju vodi na epsko putovanje kroz povijest, a znanstvena otkrića iz više znanstvenih grana nam daju odgovore na najveće kataklizme u povijesti čovječanstva.
I u ovom članku, nastavljamo istraživanje s Laurom i g. Clube-om koji postavljaju pitanje: da li smo zaista samo lagane mete za meteore i komete?
Drugi dio iz serije pročitajte ovdje: Opasnost za civilizaciju od vatrenih kugli i kometa
Prvi dio iz serije pročitajte ovdje: Novi pogled na Crnu Smrt: kozmička veza
Danas ćemo pogledati Sažetak Zaključaka o Vatrenim kuglama i Meteoritima koje je Victor Clube priložio u svom propratnom pismu adresiranom glavnom koordinatoru za fiziku i BMD Europskog ureda za istraživanje i razvoj zrakoplovstva davne 1996. godine, 5 godina prije 11.09.2001; to i još nekoliko stvari.
Često me optužuju za "poticanje straha" jer stalno i iznova počinjem ovu temu. Čak mislim da je fascinantan i veliki iskorak u mojem eksperimentu u Superluminalnoj komunikaciji došao baš onoga dana kada su fragmenti kometa Shoemaker-Levy počeli udarati u Jupiter - doslovce u trenutku prvog udara - i da je ova komunikacija s "mojim ja u budućnosti" usmjerila veliku pozornost na temu rojeva kometa i fragmenata kometa koji neprestano prolaze kroz Sunčev sustav, izazivajući pustoš i donoseći smrt i uništenje na Zemlju. Kao rezultat istraživanja potaknutog ovom komunikacijom, napisala sam cijelu knjigu od 800 stranica koja je satkana oko pitanja katastrofa u obliku eksplozija kometa koje su se očito ponavljale tijekom povijesti: The Secret History of The World [hrv. Tajna povijest svijeta, op. prev.]
U prvim danima objavljivanja rezultata ovog eksperimenta, bila sam iznenađena brojnim napadima kojima sam bila izložena sa svih strana. Optužili su me za "kanaliziranje izvanzemaljaca" (nije istina); da želim "pokrenuti kult" (što je to kultno u istraživanju znanstvenih tema i razotkrivanju religije da je prijevara kakva i jest?) i tako dalje. Takve stvari su me isprva stvarno boljele i zbunile, ali sada to vidim kao blagoslov, kakav je bio: pomoglo mi je da naučim o vrsti ljudi koji vladaju našim svijetom, o vrsti ljudi koji žele čuvati tajne kako bi mogli zadržati moć: ljudi koji dizajniraju stvari poput "Rata protiv terorizma" kako bi sakrili od masa čovječanstva budućnost koja bi mogla dovesti našu civilizaciju do kraja; ljudi koji znaju da je preživljavanje bombardiranja kometama moguće i koji žele biti jedini koji će preživjeti, a kvragu sa svima ostalima.

Komentar: Četvrti dio iz serije pročitajte ovdje Ratovi, pošast i vještice.
Pogledajte i našu kolekciju dokumentiranja meteora na hr.sott.net Vatra na nebu i na sott.net Fire in the Sky.
Pročitajte također i članke novijeg datuma o sve više dokaza koji potvrđuju teoriju Laure i prof. Clubea: